Wie zijn we?

Wij zijn pr-experten, of zeg gerust bedrijfsjournalisten, die thuis zijn in de wereld van vastgoed en wonen. We helpen u om u maatschappelijk te positioneren. Om van uw mensen experten te maken. Om mensen aan uw bedrijf te binden. En om, wanneer de situatie daar om vraagt, voor de troepen uit te lopen.

Ons team

Wat doen we?

Ziet u hoe andere bedrijven of organisaties om de haverklap met media-aandacht gaan lopen, terwijl u minstens een even interessant verhaal te vertellen hebt? Of heeft u een project dat u op de juiste manier wil vertellen? Dan is het tijd om zelf de regie over uw communicatie in handen te nemen. Wij zorgen dat u, uw bedrijf of uw project de aandacht krijgt die het verdient.

Onze aanpak...

Bedrijfsjournalistiek

Met onze journalistieke aanpak brengen we uw boodschap geloofwaardig naar buiten. In tekst én in beeld. In de pers, op sociale media, en via uw eigen kanalen.

 • Bereal kijkt met de ogen van een journalist naar uw bedrijf, organisatie of project. Samen met u bepalen we de relevante thema’s.

 • We zorgen voor een efficiënte communicatie. Daarvoor hanteren we zowel een proactieve als reactieve aanpak.

 • Wij maken u uitgever van uw eigen verhalen. Via sociale media, blogs, vlogs en uw eigen website.

 • Omdat binnenkort 70 procent van alle internetverkeer uit video bestaat, brengen we uw boodschap ook in beeld met professionele nieuwsvideo’s.

 • Geïnteresseerd? Neem contact op met Dajo Hermans (0478/84 42 45 - dajo@bereal.be).

Communicatiestrategie

Een doordacht communicatiebeleid vraagt de juiste strategie. Met ons advies en een uitgewerkt plan weegt u op het politieke of maatschappelijke debat.

 • Soms is het nodig om als verantwoordelijke met een uitgekiende strategie te wegen op het politieke of maatschappelijke debat. We zorgen dat de juiste thema’s op de agenda belanden en ideeën ingeburgerd raken.

 • Een opiniestuk in een gezaghebbende krant, een goed getimed interview, een strategische samenwerking met een externe expert… Wij zorgen voor een context die uw project of verhaal maximaal laat renderen.

 • We richten ons niet alleen tot het grote publiek, maar zorgen ervoor dat al uw stakeholders mee zijn.

 • Mensen luisteren liever naar andere mensen dan naar bedrijven of organisaties. Daarom begeleiden we uw experten ook via personal branding.

 • Is dit iets voor u of uw bedrijf? We kunnen je er méér over vertellen. Aarzel niet ons te contacteren via info@bereal.be.

Crisiscommunicatie

Bescherm uw reputatie, ook op moeilijke momenten. Wij helpen u juist te communiceren in het heetst van de strijd. Preventief stellen we een efficiënt plan op.

 • Met een uitgekiend plan geven we u de sleutel in handen om de reputatie van u, uw bedrijf of uw project ook tijdens moeilijke momenten te beschermen.

 • Zowel op strategisch als inhoudelijk vlak verzorgen we de buurt- of stakeholdercommunicatie van vastgoedprojecten.

 • Onze experten stelden al heel wat crisisplannen op die hun effectiviteit bewezen bij bedrijven, organisaties en overheden.

 • Breekt er een crisis uit, onverwacht of lang gevreesd? En hebt u hierbij snel advies nodig? Reken ook dan op ons flexibel team.

 • Met Jeroen Wils, auteur van het boek “Communiceren in tijden van crisis”, hebben we een topexpert in crisiscommunicatie in huis. Contacteer hem via jeroen@bereal.be of 0475/30 75 06.

Mediatraining

Uw présence bepaalt het imago van uw organisatie. Wij bereiden u voor op contacten met de media, voor de camera of achter de schermen.

 • We hebben de expertise in huis om u voor te bereiden op contacten met de pers of met uw stakeholders.

 • Tijdens een cameratraining leren we u de juiste technieken aan om interviews met glans te doorstaan.

 • Via een training maken we u en uw bedrijf wegwijs in de mediajungle. Zo leert u om efficiënt te communiceren met de pers.

 • Moet u een presentatie geven? Met behulp van tips en praktijkoefeningen trainen we u goed te spreken voor een publiek.

 • Met onze praktijkgerichte aanpak helpen we uw bedrijf om efficiënt én op de juiste manier aanwezig te zijn op sociale media.

 • Meer weten? Contacteer Dajo Hermans, managing partner bij Bereal, via dajo@bereal.be of 0478/84 42 45.

Uw stakeholders zijn belangrijk

Een vastgoedproject goed communiceren, is geen evidentie. Laat staan om een crisis onder controle te krijgen. De onvoorspelbaarheid, de snel opeenvolgende gebeurtenissen en de voortdurende, dwingende vraag naar actuele informatie zijn daarbij de grootste uitdagingen. Wij bereiden u voor met een plan, trainingen, advies en concrete verhalen. We doen dat op alle mogelijke manieren. Van een klassiek persbericht over opiniestukken tot nieuwsvideo’s.

Wij bereiden u voor met een plan. Met trainingen door een ervaren expert. En met advies over crisiscommunicatie in het heetst van de strijd.

Wat maakt ons uniek?

Wij zijn geen marketeers. Wij zijn pr-experten, die de mediawereld door en door kennen. Wij denken mee en maken uw verhaal relevant en geloofwaardig.

Tien jaar actief als journalist 


Woordvoerder en directeur communicatie bij BIV en CIB Vlaanderen


Managing partner bij Bereal 


25 jaar actief als journalist voor kranten en televisie


Veelgevraagd communicatie-expert op diverse fora

Managing partner bij Bereal

Directeur public affairs bij Burson Marsteller Brussels


Co-founder van het PR-bureau Grevendonk, Jeurissen & Partners (2001)


Managing partner bij Bereal 

Master in Geschiedenis en Internationale Politiek 

Werkte twee jaar als journalist bij Het Laatste Nieuws 

Business Manager bij Bereal

Master in de Communicatiewetenschappen

Voormalig leerkracht Nederlands-Engels

PR-consultant bij Bereal

Bachelor in de journalistiek

Stagiair vastgoedbemiddelaar

Pr-consultant bij Bereal

14 jaar ervaring als reporter bij Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. 

Chef nieuws bij Nieuwsblad Online

PR-consultant bij Bereal

Licentiaat Communicatiewetenschappen en graduaat Amerikaanse Studies

Vijfentwintig jaar journalistieke ervaring bij VTM NIEUWS

Head of News bij Bereal

Ervaring in sales, communicatie en marketing

Eindredacteur bij De Standaard

PR-consultant bij Bereal

Master Communicatiewetenschappen

4 jaar ervaring als PR-specialist

PR-consultant bij Bereal

10 jaar ervaring in communicatie

Voormalig woordvoerder van het Brusselse Parlement

PR-consultant bij Bereal

Master in Journalistiek

Stagiaire op de redacties van De Tijd, NRC Handelsblad en De Standaard

PR-consultant bij Bereal