UPSI-BVS

Kleinere appartementen

  • Uitdaging

    Het sectorale pleidooi voor compact wonen versterken.

  • Aanpak

    Onder meer via communicatie over het UPSI-BVS-onderzoek slaagden we erin de speerpunten van de sector op de maatschappelijke en politieke agenda te zetten.

  • Resultaat

    UPSI-BVS werd omwille van haar expertise betrokken in zowel het maatschappelijke als politieke debat.

UPSI-BVS is de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector die zowel in Vlaanderen als in Wallonië en Brussel de vastgoedontwikkelaars, -investeerders en verkavelaars in ons land vertegenwoordigt.

Kleiner maar betaalbaarder wonen, dat is de boodschap die de sector onder andere in 2016 wilde brengen. De sectororganisatie wilde duidelijk maken dat ze meedenkt over dit soort maatschappelijke uitdagingen en voerde onder meer onderzoek naar compact wonen.

Om dit te bereiken, werden heel wat projectontwikkelaars bij het verhaal betrokken. Bereal droeg onder meer tot het onderzoek bij door een aantal journalistieke, relevante vragen op te werpen die gebruikt werden in een enquête.

Vervolgens werden de voornaamste speerpunten en bevindingen in een storyline uitgewerkt, die resulteerde in een duidelijk persbericht. Belangrijk: het nieuws werd zowel gepitcht bij de Vlaamse als de Waalse en Brusselse pers. Enkele media kregen de primeur, waarna het persbericht werd uitgestuurd via onze eigen newsroom

UPSI-BVS was de dagen na de perscampagne uitgebreid aanwezig in de pers. Daarbij ging het zowel om artikels in kranten en magazines als aanwezigheid op radio, televisie en in de online media. Maanden later werd de sectororganisatie nog steeds gevraagd naar haar visie en expertise over compact wonen. 

Bereal zorgde van meet af aan voor een grondige voorbereiding en een training van de woordvoerders. 

Expertise delen

Enkele maanden na de perscampagne over compact wonen deelde UPSI-BVS ook haar expertise over de nieuwste vastgoedtrends. Dit gebeurde tijdens Realty, de grootste vastgoedbeurs voor professionals in ons land. Het artikel over deze vastgoedtrends verscheen onder meer op Trends.be en werd meer dan 700 keer gedeeld. 

Bereal stond de sectororganisatie ook bij met het intern communiceren van dit dossier. 

UPSI-BVS

UPSI-BVS is de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector die zowel in Vlaanderen als in Wallonië en Brussel de vastgoedontwikkelaars, -investeerders en verkavelaars in ons land vertegenwoordigt.