GROEP HUYZENTRUYT

Naamsbekendheid. Expertise. Vertrouwen. Drie eigenschappen van een goede reputatie. Philippe Huyzentruyt – de sterke man achter de gelijknamige West-Vlaamse projectontwikkelaar – bouwt nu al een tijd op een strategische en persoonlijke manier aan zijn eigen reputatie, en dus ook aan die van zijn bedrijf. rn

Maar waarom is die reputatie zo belangrijk? Of je je daar nu bewust van bent of niet, elke ondernemer heeft een reputatie. Die onderscheidt jou in een wereld waarin bedrijven steeds meer op elkaar lijken en succes wordt bepaald door eigenheid. Een geloofwaardig interview met een krant waarin je je doelpubliek rechtstreeks kan aanspreken, boezemt dan meer vertrouwen in dan een advertentie met een commerciële boodschap. 

En die reputatie kan je op verschillende manieren opbouwen. Door leiderschap te tonen in tijden van crisis, verbinding te zoeken met je klanten of stakeholders. En door – zoals Philippe Huyzentruyt – heilige huisjes in vraag te stellen en de sector een spiegel voor te houden.

Opiniestuk

Van bedrijfsleiders met een sterke reputatie weten we wat hun visie is en waar ze voor staan. Daar begint het dus mee. Na enkele goede gesprekken wisten we hoe Philippe zich wilde profileren. Dan is het wachten op het juiste momentum. Dat was onlangs bijvoorbeeld de start van het bouwverlof. We schreven samen met hem een scherp, maar constructief opiniestuk met de niet mis te verstane titel: “Schaf het collectief bouwverlof af”.

We pitchten het opiniestuk vervolgens in primeur bij VRT NWS online. Dat bracht een storm van reacties teweeg in de conservatieve vastgoedsector. Maar de boodschap was buiten en Groep Huyzentruyt bouwde krediet op binnen én buiten de sector. Waarom: omdat het verhaal goed onderbouwd was, een positieve insteek had, en inhoudelijk sterk was. 

Communicatietrein

Om de visie van Philippe nog breder uit te dragen, zetten we een communicatietrein op de rails. Hij kon in een uitgebreid interview in Het Laatste Nieuws niet alleen zijn expertise over het bouwverlof aan een breed publiek verkondigen. Hij had er tegelijkertijd een forum waar hij over de veerkracht van zijn werknemers en zijn onderneming in tijden van corona kon praten, én er een oproep naar de politiek aan kon koppelen. Media aandacht die hij dankzij zijn opiniestuk verdiende. 

Daar koppelden we nog eens de juiste post op LinkedIn aan, en het finale resultaat sprak boekdelen: de voorpagina van de meest gelezen krant van het land, een uitgebreid weekendinterview binnenin, bijna 40.000 views en goed 500 reacties op Linkedin. Dat is wat ze noemen, een sterk staaltje personal branding. 

Jouw experts

Koen Cypers

Senior PR Consultant & Expert Real Estate

Discover our service

Back to top