MONTEA

Steeds meer bedrijven kiezen voor een heldere, korte video om hun vaak complexe jaar- of kwartaalcijfers aan hun publiek voor te stellen. In zo’n video krijg je in maximaal drie minuten het belangrijkste nieuws mee, én het is makkelijk te delen via sociale media en je online kanalen. Kies voor een herkenbaar format, met korte, eenvoudige quotes en duidelijke grafieken.

Content bepalen 

Voor je aan een vlotte video begint, moet je stilstaan bij de vraag hoe je in de hoofden van de kijkers blijft hangen. Dat doe je door de juiste inhoud te bepalen. Schrijf een scenario uit met daarin drie kernboodschappen én passende beelden. Belangrijk is om telkens ‘to the point’ de meest relevante zaken in mensentaal te vertellen. 

Relevante boodschap

Net zoals Montea doet, is het vervolgens belangrijk om een relevante boodschap te vertellen. Geef aan wat er met je bedrijf gebeurt, vertaal dat in concrete cijfers, en geef ook mee waarom en hoe je als bedrijf tot die resultaten komt. Op die manier vertel je een écht verhaal. Zo kon Montea bijvoorbeeld benadrukken dat het in volle crisis verschillende partnerships aanging. Maar daarnaast vertelden ze ook waarom opslagruimtes voor e-commerce, nu meer dan ooit, zo belangrijk zijn. 

Timing is key 

Eén van de gouden regels bij het brengen van videoboodschappen, is dat je ‘quotes’ – elke boodschap die je zelf meegeeft dus – niet langer dan 20 seconden zijn. Houd hier rekening mee, want van zodra je langere boodschappen brengt, verlies je de aandacht van de kijker. En onthoud: je wil dat de kernboodschappen blijven nazinderen bij je publiek. 

Kies een herkenbaar format 

Wanneer je voluit voor video’s kiest om je kwartaal- of jaarresultaten publiek te maken, is het aangewezen om elke keer met eenzelfde videoformat te werken. Zo wordt het iets herkenbaars. In de video voor Montea deden we dit door telkens voor een zwarte achtergrond te kiezen, waardoor alle aandacht op de boodschap van CEO Jo De Wolf kwam te liggen. Heel bewust gedaan, maar zo ook heel herkenbaar. Bovendien zijn heldere, duidelijke grafieken of animaties ook een uitstekende manier om complexe cijfers toegankelijk voor te stellen. 

Zo’n video met jaarcijfers? U kijkt toch ook.

Jouw experts

Hannelore Schmid

Senior PR Consultant & Business Development

Discover our service

Back to top